terjah entry lama

Selasa, 21 Februari 2012

show off lettew .


assallamuailakum .

am hari n buka cerita pasal kawan sikit, pernahkan terjadi pada hampa semua kawan kawan  hampa
suka show off ?. bukan semua , sesetengah.kalau tak ada tu alhamdulillah, tapi kalau yang ada
tu mesti hampa rasa menyakitkan hati kan. orang seperti ni macam depa nak kita merasakan
kewujudan depa. tu selalu menunjuk nunjuk tentang pakaian. benda. boyfriend? girlfriend?..
kalau kawan jangan lah sakitkan hati kawan dengan perangai yang huduh tu. orang tak suka la der .
contoh macam membe petang tadi am jumpa kat kedai depan area rumah. time tu am nak beli goreng pisang kat mak am. masa otw balik am singah tasik kejap area taman. kawan am ni kenai kenai macam tu ja. depa cakap dia study kal kl tapi tinggal sini. tak pa la am pun tegur la dia. dia datang berbual dengan am kejap. dia sembang pasal girlfriend dia cantik apa semua lahh.. am dengar jaa..pastu melebih sangkot cakap girlfriend am tak cantik girlfriend dia.. pastu cakap.. aku pakai keta dah sekrang..orang dah tak naik dah moto ni..p market ja naik moto..tengok kereta aku cantik kan..mama aku belikan. lepas tu ada orang kol am dia kutuk sat phone am.. am dengar saja ..dia pakai blackberry gitu dia cakap..tambah sakit hati dengan perangai belagak dia tu..menyesal pun ada singah kat dia. aihh . haha. pikir balik la kawan..betol ka dengan cara show off dan belagak ni boleh kekal persahaban?

6 ulasan:

zyralleeya berkata...

cehh bersikap macam tu tak kemana pon... mmmm

eeekram berkata...

benci tengok kan .

Adam Haiqal berkata...

ehh??teruknya.
ade jugak orang mcm tu kan?
haha nasib baik laa adam xde kwn camtu..tp ade jgk kwn2 yg showw-off tp cara yg annoying..adam terus blahh je bila dia nak start cite tu..HAHAHA

eeekram berkata...

haha . memang menyakitkan hati bila layan menjadi jadi . macam keling kuasa dua . haha

zera eira berkata...

biase lettew. haha.
tapi, kalau annoying? lagi saket hati tw. haih.

mocha zaerna berkata...

dia ingat dia comel la kot dapat menunjuk , HAHA